A börtönt érő sajtóhuba esete az ópiummal és a késsel

Bodó Béla középen, a bal szélen József Attila nővére, Jolán, aki szintén újságíró volt . Fortepan/Kovács Márton Ernő

Szép napra ébredünk ma is, ugyanis megint egy csomó izgalmas dolgot ajánlunk a viszont.hu érdeklődő olvasóinak!

Kezdjük Brumi megalkotójával, akit több hónapra lecsuktak egy értelmetlen sajtóhiba miatt.

Az ÁVH-sok, úgy látszik, gondosabban olvastak, mint a korrektorok.

„A gyanúsítottakat lecsukták, és az első bírósági perben tíz-tíz hónapot kaptak izgatás miatt. Ha úgy tetszik, egész jól jártak, mert izgatásért akár sok évre is ítélhették volna őket. Aztán fellebbezés folytán újratárgyalták az ügyet és a fellebbviteli bíróság megállapította, hogy izgatni nem lehet gondatlanul – s azt azért mégsem állította senki, hogy szánt szándékkal helyezték volna el ezt a szovjet birodalmat alapjaiban veszélyeztető betűcserét a magyar szakszervezetek lapjában. Így a büntetést 5 -5 hónapra mérsékelték, méghozzá társadalmi tulajdon sérelmére elkövetett károkozás miatt.”

Az elírás ugyan lényegtelen volt – de mégiscsak a Generalisszimusz, azaz Sztálin súlyos betegségéről szóló cikkbe került bele. És erre nem volt bocsánat.

És, hogy egy ajándékkal is kedveskedjünk a viszont.hu olvasóinak, egy regényrészletet szállítunk, csak most és csak itt!

Az 1600-as évek eleje a változások kora Európában: kalandor királyokkal és boszorkányüldöző főpapokkal, zsoldosokkal és kurtizánokkal, felejthetetlen farsangi mulatságokkal és olyan csodálatos zenével, amilyet korábban nem hallott emberi fül. Ez a tarka forgatag kavarog a két főszereplő, az orvos apja mellett felnőtt Johanna és az itáliai énekes, Niccolò körül lapunk állandó szerzője, Mörk Leonóra Asszonyom, édes úrnőm című új regényében.

Értesülj elsőként a Viszont.hu legfrissebb híreiről!

Ha biztosan látni szeretnéd a viszont.hu posztjait,

  1. akkor a Facebook oldalon a fej részben klikkelj a jobb oldali három pontra!
  2. Ekkor megjelenik egy legördülő menü, ahol a “Követési beállítások”-ra kell kattintani,
  3. itt pedig a “Kedvencek”-re, végül legalul a kék “Frissítés” gombra és ezzel kész!

Ezután a posztjaink a a hírfolyamodon feljebb fognak megjelenni és nem maradsz le róluk. Köszönjük, ha így teszel, ezzel nagyon sokat segítesz nekünk! Cserébe ígérjük, hogy a korábbiaknál is érdekesebb írásokkal fogsz találkozni! 

Mennyire tetszett Önnek ez a cikk?

Kattintson a csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a cikket.