Otthon lenni jó !

Ahogy a falevelek színesebbé válnak majd kezdenek hullani, napról-napra többet leszünk négy fal között. Egyre fontosabbá válik, hogy a kuckónkban minél otthonosabban és  felszabadultabban érezzük magunkat. A koraősz a legkiválóbb alkalom arra, hogy felmérjük mivel tehetjük még szebbé, barátságosabbá a környezetünket. A legfontosabb, hogy amit megvalósítunk, az minél jobban feleljen meg ízlésünknek, kényelmünknek és minket szolgáljon. Ne kövessük vakon divatot, legyünk inkább hűek önmagunkhoz és vállaljuk fel azt, ami jólesik!

Persze sokan tudják, hogy a trendek jót is hozhatnak magukkal. Felhívhatják a figyelmünket olyan dolgokra, amik szinte magától értetődőek, mégis valamiért csak „most esiuk le a tantusz”, hogy milyen jó is ez…

A divat legújabb fejlődéséhez hasonlóan a belsőépítészet is egyre kevésbé a divatról, hanem inkább a személyes kifejezésről szól. A konkrét trendek hanyatlása helyett inkább azt látjuk, hogy a különböző stílusok közötti határok elmosódnak. Ennek egyik legfontosabb példája a minimalizmus vagy épp az ellenkezője, a maximalizmus. Mivel a határvonal elmosódik e két megközelítés között, ez lehetővé tette a fogyasztók számára, hogy megtalálják a saját elképzelésüket bármelyikről. Ez a belső terek rendkívül személyes és árnyaltabb megközelítéséhez vezet. A legújabb trendek szerint úgy tűnik, hogy jobban ragaszkodunk az ismertséghez, mint valaha. Otthonaink menedékhellyé váltak, és a belső terek a nyugalom érzéséről, a kényelem kereséséről és a színek szeretetéről szólnak.

A nyugtató zöldek, szürkék és földszínek kiegyensúlyozott környezetet teremtenek. A neuroesztétika, ez az új innovatív terület bizonyított összefüggést talált a mentális egészség és a szépség között mind a természetes, mind a tervezett terekben. Elfogadjuk a felhívást, hogy olyan szobákat hozzunk létre, amelyek a falak, bútorok és kiegészítők színeiben a külvilághoz kapcsolódnak.

A kutatások azt mutatják, hogy a természetes színsémák és a természetben megtalálható organikus formák csökkentik a stresszt, csökkentik a vérnyomást és a pulzusszámot, növelik a termelékenységet és a kreativitást, és boldogabbá tesznek minket. Talán éppen azért, mert az emberiségnek még soha nem volt akkora szüksége a természet gyógyító erejére, mint most, van egy olyan törekvés, hogy ezt a megközelítést még mélyebbre vigyük.

A kiegyensúlyozottságra törekvő emberek a belső terekben vonzódnak a barna minden árnyalatához az ekrü színtől a rozsdán át a csokoládéig, amikez csodálatosan illik a poros rózsaszín és a mohazöld. A terrakotta tónusok vonzereje a belsőépítészeti termékekben is megjelenik az olyan kemény anyagoktól kezdve mint a természetes kő, oxidált fémek, fa és agyag, egészen a puha anyagokig, mint a vászon, bőr, velúr és a csiszolt bolyhos szövetek.

Azonban ma már a legbiztosabb és legvonzóbb irány a természetes anyagok alkalmazása.

A biofília felé mutató tervezési irányzat a növények dekorációba való bevonásán túlmutatva magára a bútorokra is kiterjed, olyan természetes anyagokon keresztül, mint a rattan, a fa és a kő. A bútorokat illetően különösen kedveltté vált a hálószobában a rattan és a juta alkalmazása az éjjeliszekrényekben vagy konzolokban, a vintage világítás is megteremtheti azt a bensőséges hangulatot, amelyet mindig is kerestünk. Mindannyian vonzódunk a természetes anyagokhoz, különösen az olajozott vagy pácolt, szemcsés vagy szép mintázatú fákhoz, mint amilyen a dió amikhez gyönyorűen illenek a szép, csiszolt kövek. Egyre nagyobb teret hódítottak azok a terek, amelyek elősegítik az átmenetet a nappaliból a nyílt tér, a terasz vagy a kert felé. Itt csodálatos hatást érhetünk el néhány kényelmes és elegáns kültéri bútor felhasználásával, ezek szinte az állandó természetkapcsolat érzetét keltik.

Mindenekelőtt a kényelem

A plüss, a bojtos és fényűzően kárpitozott bútordarabok és kiegészítők divatosak, és bebizonyítják, hogy otthon is lehetünk egyszerre stílusosak és otthonosak. Néhány dologban fokozatosan visszatérnek az 1970-es évek divatos formái, a gömbölyded kanapék és fotelek formájában, amelyek éppen erre, a kényelemre invitálnak.

A lágy textilek is a középpontba kerültek. Azonnal dizájnos, kényelmes környezetet teremtenek a mohair, a bársony, a velúr, keverve texturált vászonnal és gyapjúval – ez a lakberendezők egyik titkos tanácsa.

A fiatalabb generáció a formális helyett a lazaságot részesíti előnyben, olyan belső terekkel, amelyek rétegzettnek érződnek, és tükrözi a személyiségüket és érdeklődési körüket. A kalandvágy áthatja a mai enteriőröket, ahol nem félünk keverni az avantgárd kortárs műveket a vintage darabokkal és művészettel. És hol talál olyan darabokat, amikkel ízlésesen, otthonosan és kifinomult érzékkel rendezheti be az otthonát? Látogasson el a GLOBERO honlapjára, ahol design lakáskiegészítők: lámpák, órák, vázák, kaspók vagy épp gyertyatartók ízléses darabjai közül válogathat. A GLOBERO prémium bútorokat is kínál, egyenesen a termelőtől. Tanácsokat adnak, megoldják a szálítást – segítenek megvalósítani, hogy otthona mindenben az Ön igényeinek feleljen meg. A GLOBERO segít, hogy mindig azt érezze: otthon lenni jó! 

Értesülj elsőként a Viszont.hu legfrissebb híreiről!

Ha biztosan látni szeretnéd a viszont.hu posztjait,

  1. akkor a Facebook oldalon a fej részben klikkelj a jobb oldali három pontra!
  2. Ekkor megjelenik egy legördülő menü, ahol a “Követési beállítások”-ra kell kattintani,
  3. itt pedig a “Kedvencek”-re, végül legalul a kék “Frissítés” gombra és ezzel kész!

Ezután a posztjaink a a hírfolyamodon feljebb fognak megjelenni és nem maradsz le róluk. Köszönjük, ha így teszel, ezzel nagyon sokat segítesz nekünk! Cserébe ígérjük, hogy a korábbiaknál is érdekesebb írásokkal fogsz találkozni! 

Mennyire tetszett Önnek ez a cikk?

Kattintson a csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a cikket.