Jó dolgok a világban: megnyílt a Viszont.hu szalon

Az egyéves viszont.hu első vendége Gárdos Péter filmrendező

Egyéves a viszont.hu. Úgy gondoltuk, hogy szülinap nincs ajándék nélkül. Ezért olvasóinkat – és persze saját magunkat is – megajándékoztuk egy remek beszélgetéssel. Gárdos Péter filmrendezőt, írót hívtuk el. Ő rendezte többek között Feleki Kamillal, Eperjes Károllyal, Dörner Györggyel az Uramistent, vagy a Szamárköhögést Garas Dezsővel, Hernádi Judittal, Törőcsik Marival a főszerepekben. Nemrégiben a Hajnali láz című könyve aratott nagy sikert; eddig 36 nyelvre fordították le, ahogy a belőle készült filmet is sok országban, rengetegen megnézték. Gárdos Péternek az elmúlt években több remek könyve jelent meg, szép példányszámokat elérve, ám filmes terveit sorra visszadobták. Nincs benne a brancsban? Esetleg ma pozitív hősöket kell faragni, s nem kételyeket támasztani? Hogy lehet az, hogy a nyolcvanas években forradalomnak nevezhették filmjében a forradalmat? Miért mert az ő nemzedékük bátor lenni, és miért gyanítjuk azt, hogy a ma közpénzből filmeket készítők leginkább a hatalmi elvárásoknak akarnak megfelelni?

Régen, lehet, hogy később behívtak a rendőrségre, ha őszinte próbáltál lenni és fenyegettek, de mégiscsak elkészülhetett az a mozi. Ma pedig…

Arról is beszélgettünk, hogy Gárdos Péter filmes pályáját az akkori Filmhíradónál kezdte. Vajon mennyi volt az ott készült anyagokban az igazság, és mennyi a propaganda, a tudatos hazugság?

Gárdos Péter és beszélgetőtársa, Dési János

Aki ott volt, az hallhatta, mit felelt mindezekre Gárdos. Aki nem, rövidesen megnézheti beszámolónkat minderről – és ha kedvet kap hozzá, a követező viszont.hu szalonunkhoz már személyesen is csatlakozhat.

Értesülj a Viszont.hu legfrissebb híreiről!

Ha biztosan látni szeretnéd a viszont.hu posztjait,

  1. akkor a Facebook oldalon a fej részben klikkelj a jobb oldali három pontra!
  2. Ekkor megjelenik egy legördülő menü, ahol a “Követési beállítások”-ra kell kattintani,
  3. itt pedig a “Kedvencek”-re, végül legalul a kék “Frissítés” gombra és ezzel kész!

Ezután a posztjaink a a hírfolyamodon feljebb fognak megjelenni és nem maradsz le róluk. Köszönjük, ha így teszel, ezzel nagyon sokat segítesz nekünk! Cserébe ígérjük, hogy a korábbiaknál is érdekesebb írásokkal fogsz találkozni! 

Mennyire tetszett Önnek ez a cikk?

Kattintson a csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a cikket.