Isaura elröppen felettünk

Isaura Kiskunhalaason Fotó: Dési János

1986-ban hetekig tömegek meredtek a képernyőre kedd esténként: Rabszolgasors, azaz Isaura kalandjai. Az egy évtizeddel korábban készült brazil szappanopera azonnal meghódította a nagyközönséget. Állítólag szocialista brigádok pénzt kezdtek gyűjteni, hogy felszabadíthassák a szépséges és jólelkű rabszolgalányt. Nagymamák süteményt akartak neki küldeni, hogy legalább egyszer egyen valami finomat. 2014-ben egy ifjú szerző, Soltész Béla, Rabszolgasors című regényében írta meg, hogyan tűnt el aztán a kiszabadításra gyűjtött pénz.

Isaura, vagyis az őt játszó színésznő, Lucelia Santos Magyarországra is eljött. Az útja természetesen diadalmenetnek számított. Egy igazi sztár. (Hahahaha). Vidéki útra is indult, pechére éppen azon a napon, amikor 1987 januárjában az a hatalmas és néhány napra mindent betemető hó hullott. Az utak járhatatlanná váltak. No de a magyar vidék már nagyon várta a művésznőt. Végül a Varsói Szerződésbe sorolt Magyar Néphadsereg segített egy helikopterrel, amely Lucelia Santost a kiskunhalasi laktanya focipályájáig röpítette. A visszaemlékezések szerint a katonák vegyvédelmi köpenyükben hordták el a havat, hogy a MI-8-as landolni tudjon. A leszállás után készült fotónk.

Értesülj a Viszont.hu legfrissebb híreiről!

Ha biztosan látni szeretnéd a viszont.hu posztjait,

1. akkor a Facebook oldalon a fej részben klikkelj a jobb oldali három pontra!

2. Ekkor megjelenik egy legördülő menü, ahol a “Követési beállítások”-ra kell kattintani,

3. itt pedig a “Kedvencek”-re, végül legalul a kék “Frissítés” gombra és ezzel kész!

Ezután a posztjaink a hírfolyamodon feljebb fognak megjelenni és nem maradsz le róluk. Köszönjük, ha így teszel, ezzel nagyon sokat segítesz nekünk! Cserébe ígérjük, hogy a korábbiaknál is érdekesebb írásokkal fogsz találkozni! 

Mennyire tetszett Önnek ez a cikk?

Kattintson a csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 4 / 5. Szavazatok száma: 4

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a cikket.