Zen útja

Kép és szöveg: Bácsi Róbert László

Szerkesztette: Bielik István

A népességnövekedés, a gyorsuló technológiai fejlődés, a globális kapitalizmus negatív társadalmi hatásait mindannyian érzékeljük. A természeti környezetünkben végbemenő pusztulás elgondolkodtató kérdéseket vet fel a jövőnkkel kapcsolatban. Az emberek nagyobb része nagyvárosokban él, a hétköznapjaikat munka és rohanás tölti ki. A legtöbben az anyagi javak megteremtésének függőségében, egy véget nem érő körforgásban élnek, de közben harmóniára vágynak. Mások, egyre többen, keresik a lehetőséget, hogy a természettel minél nagyobb összhangban létezzenek, minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyva maguk után.

Bácsi Róbert László a Pictorial Collective alapító tagja 2016-óta fényképezi a családot, akik Magyarországon, a Balaton-felvidéken élnek egy kis házban, ahol nincs vezetékes víz, a villany pedig napelemről működik. Sokszor nem könnyű a mindennapi élethez szükséges dolgok előteremtése, de ők mégsem változtatnának életmódjukon, mert számukra a szabadság a legfontosabb.

Korábbi életüket a kalandos, örömteli utazások határozták meg. Fiuk, Zen is egy ilyen utazáson született Mexikóban, El Refugio (Menedékhely) faluban, 2600 méter magasan az őserdőben. A család szerint a szabad élet az, ha a lelkedet nem adod el, és nem válsz rabbá. Hisznek abban, hogy nem munkahelyet, hanem hivatást kell választani. “Elhívást érzel valami iránt, amiben kiteljesedsz és annak mesterévé válsz, hogy a tudást szét tudd osztani az emberek között, ezzel segítve őket” – vallják. Csilla jógaoktatással, Robi pedig hang-meditációval, zeneterápiával, gyógyítással foglalkozik. Emellett sziklamászó- és tengeri kajaktúrákat vezetnek.

Zen már majdnem hat éves, számára természetes szülei életvitele. Csilla és Robi egy sokkal békésebb jövőben hisznek. Fontos számukra a spirituális tanítás: tudjuk, megértettük és hisszük, vagy sem, az élet célja, hogy a lélek szabaddá váljon ebben az anyagi világban. Ezt nevezik ők megvilágosodásnak. Ezt a gondolatiságot szeretnék átadni a kisfiúnak, hogy majd ő is szabadon dönthessen arról, mi az útja és a jövője a világban.

Ha biztosan látni szeretnéd a viszont.hu posztjait,

  1. akkor a Facebook oldalon a fej részben klikkelj a jobb oldali három pontra!
  2. Ekkor megjelenik egy legördülő menü, ahol a „Követési beállítások”-ra kell kattintani,
  3. itt pedig a „Kedvencek”-re, végül legalul a kék „Frissítés” gombra és ezzel kész!

Ezután a posztjaink a a hírfolyamodon feljebb fognak megjelenni és nem maradsz le róluk. Köszönjük, ha így teszel, ezzel nagyon sokat segítesz nekünk! Cserébe ígérjük, hogy a korábbiaknál is érdekesebb írásokkal fogsz találkozni! 

Mennyire tetszett Önnek ez a cikk?

Kattintson a csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a cikket.