Sugárút

Kép és szöveg: Kósa Krisztián

Szerkesztette: Bielik István

A Rákóczi út a Kiskörúttól a Keleti pályaudvarig húzódik nyugat-keleti irányban, két kerület határát alkotva. A szebb időket látott sugárút az elmúlt századokban a várból induló kereskedelem útvonalaként szolgált; később, az üzletek megjelenésével, a város egyik legfontosabb bevásárlóutcája volt; mára elveszítette „emberi arcát”. A legutóbb megvalósult városrendezés értelmében a Rákóczi út első számú feladata, hogy közlekedési főútvonalként biztosítsa a városon áthaladó forgalmat.
A VII. és VIII. kerület határán a korok és stílusok egybeolvadása, valamint a rendszerváltás óta tartó társadalmi- és szociális problémák okozta megosztottság felettébb bizarr összképet hozott létre. Mostanra a Rákóczi út egyszerre vált a hanyatlás és megújulás, a remény és reménytelenség helyszínévé.
Kósa Krisztián fotósorozata.

Ha biztosan látni szeretnéd a viszont.hu posztjait,

  1. akkor a Facebook oldalon a fej részben klikkelj a jobb oldali három pontra!
  2. Ekkor megjelenik egy legördülő menü, ahol a „Követési beállítások”-ra kell kattintani,
  3. itt pedig a „Kedvencek”-re, végül legalul a kék „Frissítés” gombra és ezzel kész!

Ezután a posztjaink a a hírfolyamodon feljebb fognak megjelenni és nem maradsz le róluk. Köszönjük, ha így teszel, ezzel nagyon sokat segítesz nekünk! Cserébe ígérjük, hogy a korábbiaknál is érdekesebb írásokkal fogsz találkozni! 

Mennyire tetszett Önnek ez a cikk?

Kattintson a csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a cikket.