A királyok fája

A diófa mindig is a királyok fája volt. Így aztán nem csoda, hogy a kastélyok, paloták legszebb bútorait is abból készítették: diófa volt a királyok trónszéke, ünnepi asztala, de még a kincses ládikája is.

Mindig is szerették ezt a fát mert az anyaga erős, a színe meleg, erezete előkelőséget sugároz, tapintása pedig varázslatosan finom. S hogy ezt nem csak a múltban gondolták így azt bizonyítja, hogy a Rolls-Royce-ok belsejét a legelső daraboktól kezdve diófa betétekkel teszik előkelővé. Mondják, ha az igazi kifinomultságot még nem a génjeiben hordozó újgazdag rózsafa gyökeret vagy valami egzotikus trópusi fát szeretne a Roll-Royce-ába, akkor finoman elmesélik neki, hogy királyoknak náluk mindig diófa berakással készítettek autót…

De szerencsénkre nem kell királynak lenni ahhoz, hogy a mi lakásunkban is legyenek diófa bútorok. Igaz, a diófa mindig is – ahogy ma mondjuk – prémium termék volt. Lassan nő, sokáig él, a termése finom és egészséges, ezért nem a diófa az első, amit a gazdák ki akarnak vágni. Vannak azonban olyan termelők, akik kifejezetten a fájáért ültetik a diót: különösen szép, egyenes, attraktív erezetű és kemény fákat nevelnek, amiből rendkívüli bútorokat lehet készíteni.  A mai lakberendezési trend is kedveli a diófát: a minimal art stílus sokra tartja a fa erezetének tartózkodóan finom játékosságát, természetességét. Ahogy a korszellem is arrafelé fordul, hogy a műanyagok tobzódása helyett a természetes anyagokban vegyük észre az eleganciát. Épp ezért fontos, hogy olyan gyártó készítse a bútort, aki mindent tud a dióról, nagy gyakorlata van az anyag szépségének, tartósságának és eleganciájának kifejezésében.

A pécsi Artmoon Kft. egy olyan manufaktúra, amely termékeinek gyártása során miden lépést a saját kezében tart a rönkök kiválasztásától kezdve az elkészült bútordarabig. Szerintük ez az egyetlen módja annak, hogy felfedezhessék és megfelelő módon átadhassák mindazt a szépséget és erőt amit a gyakran száz évesnél is idősebb fák magukban rejtenek. Az Artmoon szenvedélye a diófa és annak megmunkálása, ami megmutatkozik minden egyes elkészített darab részleteiben. Ezt a hozzáértést, tudást és minőséget ma már nemcsak Magyarországon, de egész Európában elismerik. Bútoraikkal olyan belső tereket teremtenek, amelyek nemcsak az otthont, hanem sok vonatkozásban az egyént is befolyásolják: hangulatát, örömét, otthonosság érzetét.

Az Artmoon elkötelezett a hagyományos kézműves gyártási technikák mellett. A fa megmunkálása iránti elhivatottságuk bizonyítja, hogy mennyire fontosnak tartják a hagyományok, tradíciók megőrzését, törődve a minőséggel. Az asztalosok beavatkozása a természet eme játékába kizárólag a funkcionalitásra korlátozódik. Minden egyes darabjuk egyedi, színében hol sötétebb, hol világosabb, formavilágát tekintve pedig néhol egyenes, máskor artisztikusan göndörödő. A tervezés során szakembereik átfogó koncepció kialakításával segítik ügyfeleiket, hogy egyedi elképzeléseik alapján személyes dizájt valósítsanak meg. Az Artmoon prémium termékeket gyárt kiemelkedő minőségben – ami náluk készül, az valóban álom diófakivitelben.

Mennyire tetszett Önnek ez a cikk?

Kattintson a csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a cikket.