A feng shui és a diófa

Az ősi Kínában úgy gondolták, hogy ha a feng shui elvei szerint alakítjuk át a környezetünket az jólétet és egészséget fog bevonzani az életünkbe. Hogy ez így van-e abban csak reménykedhetünk, az azonban biztos, hogy a feng shui elveivel ma is szép, kényelmes, kiegyensúlyozott és barátságos tereket teremthetünk. Ehhez pedig nincs szükség misztikumra vagy mágiára, csupán jó ízlésre és nyugodt gondolkodásmódra. Ugyanis a feng shui szabályai egyszerűek, minössze két igazán fontos tényezőn alapulnak: a harmónián és az egyensúlyon.  Ezért egy feng shui szerint berendezett tér a stílus és a jóízlés kombinációja, ahol a legfontosabb szempont, hogy megfeleljen az  ott lakók igényeinek.

Mit jelent a feng shui?

A feng shui egy olyan ősi gyökerű és ma ismét nagy népszerűségnek örvendő lakberendezési irány, amellyel olyan otthont rendezhetünk be, ahol jól érezzük magunkat, kipihentek és energikusak lehetünk; ahol lehetőségünk van fejlődni, beteljesíteni álmainkat. 

A feng shui eredetileg a különböző dolgok elrendezésének ősi kínai művészete, amely az épületek tájolásától a bútorok elhelyezéséig sok területen ad tanácsokat. Kínában a császári palota is a feng shui szabályai szerint lett megtervezve, de ugyanígy tettek a hivatalnokok palotáival, sőt ezt alkalmazta (mondjuk úgy) minden magára valamit adó ember. Manapság is így van; sőt annak érdekében, hogy még vonzóbbak legyenek a terek, akár bankokat, hoteleket, de még bevásárlóközpontokat is ezen elvek alapján alkotnak meg.  

Ahogy említettük, a feng shui filozófiája nem követ szigorú szabályokat, inkább javaslatokat ad a lakás elrendezésében, tájolásában, az alapanyagok kiválasztásában. Ezek segítségével teremthetünk a lakás kialakításában harmóniát a térrel és a dekorációval, bármilyen stílusban alakítjuk is ki az otthonunkat. A környezet kialakításában pedig kiemelkedő szempontja van annak is, hogy milyen anyagokkal vesszük körül magunkat – és itt kap jelentős szerepet a fa. A feng shui szerint a fa az egészség ősi eleme, olyan anyag amely nyugodttá, megfontolttá és sikeressé tud tenni. Már csak emiatt is érdemes magunkat valódi fa bútorokkal körülvennünk. A különböző bútorok kiválasztásánál érdemes természetes színű vagy barna darabok mellett dönteni, hiszen ezek a lehető legközelebb állnak az eredeti, feldolgozatlan anyaghoz. A feng shui szerint ezek a színek gyógyítják a lelki problémákat, növelik a testi és a lelki stabilitást, és harmóniát teremtenek.

A feng shui elsősorban olyan faanyag kiválasztását javasolja, aminek színe melegséget sugároz, mintázata nemes, visszafogottan dekoratív, anyaga erős és hosszú életű. Már az ősi Kínában is úgy tekintették, ma pedig a mi térségünkben mind többen gondolják, hogy ennek a kívánalomnak a fák közül legjobban a diófa felel meg. A diófa kemény, tartós, jól megmunkálható faanyag. Eredetileg sötétszürke színű, szabálytalanul futó rendkívül látványos és elegáns ívű sötét csíkokkal, azonban ezek gőzölés után szép sötétbarna színűvé válnak. A fiatal diófa fája fehér és puha, az idősebbé barna, kemény, szívós és rugalmas; ez talán a legelegánsabb európai fa, amelyet igen szép hullámos vagy márványos rajzok díszítenek. A diófa kissé fénylő felülete a legszebben kezelhető, szárazon nagyon tartós. Mivel a diófa nyugalmat, magabiztosságot, jólétet és időtlenséget sugároz, a feng shui egyik legbecsesebb anyaga. Segít abban, hogy az egészségünk megmaradjon, hogy a környezetünk harmóniát sugározzon.

Ezzel a nemes anyaggal azoknak érdemes foglalkozni, akik ismerik azt. Ilyen Magyarországon a már nemzetközi hírnevet szerzett Artmoon Walnut Interiors, az igazán elegáns diófa lakberendezési tárgyak, bútorok, pultok és munkalapok készítője. Náluk kevesen ismerhetik jobban a diófa-feldolgozás titkait, hiszen a diófa termesztésétől a tervezésen át a késztermék kivitelezéséig minden munkafázist maguk végeznek el. Nekik valóban szenvedélyük a diófa és annak megmunkálása, ez megmutatkozik minden egyes elkészített darab részleteiben. Az Art Moon Walnut Interiors neve egyenértékű a minőséggel, nemcsak Magyarországon, de egész Európában. Az Art Moon célja, hogy bútoraikkal olyan belső tereket teremtsenek, amelyek nemcsak az otthont, hanem az egyént is meghatározzák akár feng shuival, akár másképp. Az Art Moon prémium termékei a kifinomultság és a magas színvonalú egyedi design megtestesítői.

Az Art Moon megrendelőinek abban is segít, hogy közösen álmodják meg a lakás gyönyörű bútorát, lépcsőjét, konyhapultját vagy más használati tárgyát. Mint modják: „ügyfeleinkkel közös képzeletünknek csak a csillagos ég szabhat határt.” A közös tervezés után egy újabb fontos munkafázis következik: a rendelkezésükre álló széles alapanyag-palettából kiválasztják a legjobban megfelelő darabokat, amikből minden egyes elemet kézzel készítenek. A részletekre való odafigyelés és az ügyes, szakértői kivitelezés teszik különlegessé prémium minőségű tömörfa bútoraikat, pultjaikat. Termékeikről joggal mondják, hogy azok: álom diófakivitelben.

Értesülj elsőként a Viszont.hu legfrissebb híreiről!

Ha biztosan látni szeretnéd a viszont.hu posztjait,

  1. akkor a Facebook oldalon a fej részben klikkelj a jobb oldali három pontra!
  2. Ekkor megjelenik egy legördülő menü, ahol a “Követési beállítások”-ra kell kattintani,
  3. itt pedig a “Kedvencek”-re, végül legalul a kék “Frissítés” gombra és ezzel kész!

Ezután a posztjaink a a hírfolyamodon feljebb fognak megjelenni és nem maradsz le róluk. Köszönjük, ha így teszel, ezzel nagyon sokat segítesz nekünk! Cserébe ígérjük, hogy a korábbiaknál is érdekesebb írásokkal fogsz találkozni! 

Mennyire tetszett Önnek ez a cikk?

Kattintson a csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a cikket.