A diófa bútorok szépségének titka

A diófa világszerte a bútorgyártás egyik legklasszikusabb és legértékesebb faanyaga. A melegség, a kifinomult ízlés és az időtlen elegancia fája.

A diófa olyan anyag, amiről mindig szeretettel beszélnek az emberek. A diófáról először mindenkinek az jut eszébe, hogy az unokáinknak ültetjük. Valóban így van, ez a fa lassan nő, azonban az évek alatt a törzse vastaggá, tömörré, keménnyé és igazán jól felhasználhatóvá válik. Szerte a világban nevelnek diófákat és az anyaguk mindenütt az időtlenség, az érték és a szépség és gazdagság szinonímájává vált.

Ha bútorgyártáshoz készítenek belőle alapanyagot akkor a színe eleinte szürkés, tarka csíkos árnyalatú ami csak gőzölés után válik sötétbarnává. Rajzolata, erezete azonban minden más fánéál változatosabb, pácolással pedig a legkülönbözőbb hatást érhetjük el vele. Épp ezért a diófa a belsőépítészek titkos kedvence ha prémium szintű bútorokkal akarnak berendezni egy teret.

A diófának mint bútor alapanyagnak szépsége mellett számos előnye van: kemény, szilárd, tartós, szívós anyag, de emellett rugalmas és nem vetemedik. Jól vágható, faragható, sőt még hajlítható is. Kiváló tulajdonságokkal rendelkezik amit számontartanak a fafaragó művészek vagy épp a fametszetek készítői – de első sorban a lakberendezők és designereTudják, hogy könnyű vele meleg, szerethető tereket kialakítani, hiszen nemes anyag, ami soha nem megy ki a divatból.

Ma már legtöbben préselt vagy más formában feldolgozott, jórészt műanyagból készült bútorok között élnek, amit néhány év után újra lehet és kell cserélni. Ez azonban a prémium szegmensben nem így van: itt a diófa bútorok időtlenek, klasszikusan kifinomult minőségűek, egyedileg kézzel készülnek, és mindenben a megrendelő igényeit, ízlését tükrözik. Ráadásul a diófa tartóssága biztosíték arra, hogy hosszú időn keresztül ki fogja szolgálni az igényeket. Letisztult stílusú, minden környezethez illeszkedő, nyugalmat, melegséget és jólétet sugárzó örök darabok készülnek diófából.

A legújabb lakberendezési trendek a környezettudatosságot és a fenntarthatóságot hangsúlyozzák. Ez olyan tudatos életvitelt jelent, amelynek során arra törekszünk, hogy hosszabb távon is megőrizzük a természeti kincseket. Miként nyilvánul ez meg a lakberendezésben? Természetes anyagokat használunk olyanokat, amikkel hosszú ideig lehet számolni. Előnyben részesítjük a helyi termelőket és nem a halmozásra,  hanem a minőségre törekszünk. Ezeknek az igényeknek pedig kiválóan megfelel a diófa és az abból készült bútorok, berendezési tárgyak – nyugodtan hozzátehetjük: a diófa ma is trendi és mindig is az lesz. A természetesség, a nemes szépség és az időtlenség az, ami a diófa bútorok sok évszázados titka.

Ezzel a nemes anyaggal azoknak érdemes foglalkozni, akik ismerik azt. Ilyen Magyarországon a már nemzetközi hírnevet szerzett Artmoon Walnut Interiors, az igazán elegáns diófa lakberendezési tárgyak, bútorok, pultok és munkalapok készítője. Náluk kevesen ismerhetik jobban a diófa-feldolgozás titkait, hiszen a diófa termesztésétől a tervezésen át a késztermék kivitelezéséig minden munkafázist maguk végeznek el. Nekik valóban szenvedélyük a diófa és annak megmunkálása, ez megmutatkozik minden egyes elkészített darab részleteiben. Az Art Moon Walnut Interiors neve egyenértékű a minőséggel, nemcsak Magyarországon, de egész Európában. Az Art Moon célja, hogy bútoraikkal olyan belső tereket teremtsenek, amelyek nemcsak az otthont, hanem az egyént is meghatározzák akár feng shuival, akár másképp. Az Art Moon prémium termékei a kifinomultság és a magas színvonalú egyedi design megtestesítői.

Az Art Moon megrendelőinek abban is segít, hogy közösen álmodják meg a lakás gyönyörű bútorát, lépcsőjét, konyhapultját vagy más használati tárgyát. Mint mondják: „ügyfeleinkkel közös képzeletünknek csak a csillagos ég szabhat határt.” A közös tervezés után egy újabb fontos munkafázis következik: a rendelkezésükre álló széles alapanyag-palettából kiválasztják a legjobban megfelelő darabokat, amikből minden egyes elemet kézzel készítenek. A részletekre való odafigyelés és az ügyes, szakértői kivitelezés teszik különlegessé prémium minőségű tömörfa bútoraikat, pultjaikat. Ha szerethető, trendi bútorra vágyik a diófa az Ön választása. Ha pedig jó ízlésű, megbízható kivitelezőt keres akkor az Artmoon az igazi megoldás!

Értesülj elsőként a Viszont.hu legfrissebb híreiről!

Ha biztosan látni szeretnéd a viszont.hu posztjait,

  1. akkor a Facebook oldalon a fej részben klikkelj a jobb oldali három pontra!
  2. Ekkor megjelenik egy legördülő menü, ahol a “Követési beállítások”-ra kell kattintani,
  3. itt pedig a “Kedvencek”-re, végül legalul a kék “Frissítés” gombra és ezzel kész!

Ezután a posztjaink a a hírfolyamodon feljebb fognak megjelenni és nem maradsz le róluk. Köszönjük, ha így teszel, ezzel nagyon sokat segítesz nekünk! Cserébe ígérjük, hogy a korábbiaknál is érdekesebb írásokkal fogsz találkozni! 

Mennyire tetszett Önnek ez a cikk?

Kattintson a csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a cikket.