10 GLOBERO tipp, hogy otthonosabb legyen a lakás

Az „otthonosság” mindenki számára mást jelent. Jelképezheti azt egy kényelmes fotel, egy szeretett könyvespolc vagy akár egy szép diófa étkezőasztal, melyet körbeülnek a családtagjaink és barátaink. Ez azt is sugallhatná, hogy nem igazán létezik univerzális útmutató a hangulatos otthonhoz.

Bizonyos értelemben ez igaz is, hiszen nem mindenki rendelkezik olyan fejlett térbeli képzelőerővel, hogy pontosan tudja előre, mi fog működni és mi nem az otthonában. 

Még ha nem is töltünk túl sok időt otthon, a munkanap vége és a lefekvés közötti néhány óra nagyon fontos. Otthonunk kényelmében tudunk teljes mértékben kikapcsolódni, személyes és családi életet élni, hobbinkat űzni és kikapcsolódni. Íme néhány hasznos tipp ahhoz, hogy hogyan alakíthatjuk a négy falat biztonságos és kényelmes fészekké, ahová szívesen térünk haza.


Az ideális alap egy vizuálisan és formailag semleges belső tér, amelyet tetszés szerint egészíthetünk ki, akár különböző apró kiegészítőkkel, akár valami kifejezőbbel. A célunk az legyen, hogy úgy rendezzük be a lakást, hogy ne tűnjön giccsesnek, másrészt viszont ne legyen rideg, lakatlan hely, ahol minden bútor egybeolvad. Nem hibázunk, ha természetes anyagokat, lágy pasztell árnyalatokat választunk, miközben „a kevesebb néha több” elvét is alkalmazzuk.

1. tipp: A padló legyen az alap

Tudta, hogy a padló meglehetősen fontos szerepet játszik a belsőépítészetben? Érdemes egy egyszerű szabályt követni: ha a belső tér nagyon világos, a sötétebb otthonosabbá teszi azt. Ha azonban kevés a fény, válasszon világosabb, bézs és mézszínű padlót, mindkettő akár másként gőzölt diófából is előállítható.

2. tipp: A fa mindig jó választás

Ha lakása szigorúnak tűnik, a fényes fehér szekrények csak megerősítik ezt az érzést. De ha úgy dönt, hogy fából készült bútorokat választ, meg fogja tapasztalni, hogy még ez is sokat számít.  És akkor érdemes otthonos, melegszínű fát választani. Ismét csak azt tudjuk javasolni, hogy először a diófára gondoljon. Az Artmoon személyre szabottan, az Ön igényeinek megfelelően dolgozik.

3. tipp: Hangulatteremtés

A tűz és a meleg két olyan dolog, amely hangulatos légkört kölcsönöz egy belső térnek. De nem mindenkinek van otthon kandallója. A gyertya az egyik legszebb és legolcsóbb dekoráció – miért kerülnénk el? A melegség érzetét keltő anyagok – például egy bolyhos szőnyeg a padlón, egy összehajtogatott gyapjútakaró a széken – szintén kellemes érzést kelthetnek. Nézzen be a Globero honlapjára: meseszép gyertyatartókat, design fáklyákat, mécses tartókat talál!

4. tipp: Élettel teli terek

Felejtse el a szigorú rendet, ne pakoljon el mindent a fiókokba és szekrényekbe! Lazán helyezze el a takarót a kanapén, mintha csak most mászott volna ki alóla, tegyen egy nyitott könyvet az asztalra, és állítson mellé egy kávéscsészét. A szoba azonnal „életre kel”! De igazán akkor lesz szerethető, ha szép design tárgyakat lát maga körül: kisebb-nagyobb szobrocskákat, fa, bambusz vagy épp dekorativ fém tálakat – és ezt mind megtalálja a Globero honlapján!

5. tipp: A fény hangulatot teremt

Különösen a téli időszakban, amikor korán sötétedik, a sok fény kellemes hangulatot varázsolhat a lakásba. A szoba egy csillárral a közepén inkább fog irodának vagy váróteremnek tűnni, mint hangulatos nappalinak. Vegyen tehát két-három lámpát, tegyen egyet a kanapé mellé, hogy olvasósarkot alakítson ki, világítsa meg az ablakpárkányon lévő növényeket, vagy töltse meg velük a lakatlan sarkokat. Hasonló eredményt érhet el gyertyákkal. Itt is segít Önnek a Globero: kifinomult választék, meglepő, szerethető formák – ez a barátságos környezet titka.

6. tipp: Nemcsak a szín tesz csodát

Közismert tény, hogy a hűvös színek hűvös hatást keltenek a belső terekben, a meleg árnyalatok pedig ennek ellenkezőjét. De tudta, hogy a különböző típusú felületek hasonló hatással bírnak? A sima és fényes – gondoljunk csak a fém, az üveg vagy a festett ajtókra – hideg hatást keltenek. Másrészt a fa, vagy egy magas bolyhos szőnyeg, egy kötött ágytakaró éppen az ellenkezőjét eredményezheti. A dekorációhoz használt anyagok felületei szintén befolyásolják az otthonosságot.

7. tipp: Lélekmelengető textilek

Az otthonosság nem képzelhető el meleg textilanyagok nélkül. Nyugodtan alkalmazza itt egyéni ízlését. Kombinálja azonban a színeket tónusonként, és kerülje a szélsőséges kontrasztokat. Próbálja ki például az olajzöld és a barna vagy az okkersárga és a barna színeket. A Globero-nál szívesen segítenek Önnek, hogy megtalálja azt, amiről csak álmodott!

8. tipp: A kiegészítők tükrözik a személyiséget

Gyakran a kiegészítők adják meg egy enteriőr személyiségét. Csak ezek képesek igazi életet lehelni egy semleges belső térbe. Csak olyan dolgokat tegyünk a falra vagy a polcra, amelyek valami kellemes dologra emlékeztetnek, valami olyanra, ami közel áll hozzánk, vagy ami a világról alkotott nézetünket szimbolizálja.

Kerüljük a túlságosa ismert klasszikus utazási szuveníreket, amelyek csak porosodni fognak, inkább hozzunk a nyaralásból egy atipikus vázát vagy tálat, valami hasznosat, ami egyben a szép időkre is emlékeztet. 

9. tipp: Kerüljük az üres falakat

A családról, a barátokról készült fotók vagy az utazásainkról készült emlékeket nézve azonnal otthon érzi magát az ember. Ha művészetkedvelő, akár festményekkel is teljesen új irányt adhat otthonának. Természetesen ne féljen megmutatni az eredményeit – ha sportoló, mutassa meg az érmeit és trófeáit, ha valamiben jól teljesített, mutassa meg a diplomáit, és ha olyan országban járt, amelyre szívesen emlékszik, díszítse a falakat a hazahozott emléktárgyakkal.

10. tipp: A könyvek mint kincsek

Ha szeret olvasni, ne féljen megmutatni könyveit! Azonnal másképp néz ki a lakás, ha megmutatjuk a kedvenc darabjainkat. A nagy könyvespolcok, vagy akár a kisebb szekrények, ahol kincseink sorakoznak, hihetetlen hangulatot teremtenek. 

Mindezt megtalálhatja a www.globero.hu oldalon. Nézze meg, gyönyörködjön, álmodozzon – és tegye igazán egyedivé, otthonossá a lakását! Ebben a legjobb társa a prémium lakberendezési termékek áruháza a GLOBERO!

Értesülj a Viszont.hu legfrissebb híreiről!

Ha biztosan látni szeretnéd a viszont.hu posztjait,

1. akkor a Facebook oldalon a fej részben klikkelj a jobb oldali három pontra!

2. Ekkor megjelenik egy legördülő menü, ahol a “Követési beállítások”-ra kell kattintani,

3. itt pedig a “Kedvencek”-re, végül legalul a kék “Frissítés” gombra és ezzel kész!

Ezután a posztjaink a hírfolyamodon feljebb fognak megjelenni és nem maradsz le róluk. Köszönjük, ha így teszel, ezzel nagyon sokat segítesz nekünk! Cserébe ígérjük, hogy a korábbiaknál is érdekesebb írásokkal fogsz találkozni! 

Mennyire tetszett Önnek ez a cikk?

Kattintson a csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a cikket.