Úszással a társadalmi integrációért

Kép: Mónus Márton

Szerkesztette: Bielik István

Wittenberge városába bevándorló nőknek és gyermekeiknek szervez többnapos, bentlakásos úszótáborokat a Brandenburgi Tartományi Sportegyesület és ifjúsági tagozata. A tábor célja nemcsak az, hogy a résztvevőket megtanítsák úszni, hanem hogy a társadalmi integrációban is segítsék őket – miközben nem mellesleg a sportszervezet tagjait is érzékenyíti a munka. A főleg Szíriából, Iránból, Vietnamból, Ukrajnából érkező úszónövendékek egy ideje már Németországban élnek, de még nem sikerült teljesen integrálódniuk a német társadalomba.

Vannak olyan résztvevők, akik korábbi otthonukban sikeresek voltak, társadalmilag elismert pozíciókat töltöttek be, de új hazájukban mindent elölről kell kezdeniük, megküzdve a nyelvi akadályokkal, a velük szemben táplált kulturális fenntartásokkal és a kapcsolatfelvételtől való félelemmel. A többnapos program végén a résztvevőknek egy jelzésértékű, könnyen teljesíthető úszóvizsgát kell tenniük, a sikerélménnyel pedig az önbizalmukat növelnék a beilleszkedés folyamán. Mónus Márton fotóriportja.

Ha biztosan látni szeretnéd a viszont.hu posztjait,

  1. akkor a Facebook oldalon a fej részben klikkelj a jobb oldali három pontra!
  2. Ekkor megjelenik egy legördülő menü, ahol a “Követési beállítások”-ra kell kattintani,
  3. itt pedig a “Kedvencek”-re, végül legalul a kék “Frissítés” gombra és ezzel kész!

Ezután a posztjaink a a hírfolyamodon feljebb fognak megjelenni és nem maradsz le róluk. Köszönjük, ha így teszel, ezzel nagyon sokat segítesz nekünk! Cserébe ígérjük, hogy a korábbiaknál is érdekesebb írásokkal fogsz találkozni! 

Mennyire tetszett Önnek ez a cikk?

Kattintson a csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a cikket.