A háború megrázó képei Ukrajna keleti frontjáról

Vaszil sebesült ukrán katona éppen most hagyta el a csatát a luhanszki régióban. A minap elvesztette fiát, aki szintén katona volt.

Fotó: Anatolij Sztepanov, Ukrajna Szöveg: Bielik István/Dési János

Borzasztó képek. Nagyszerű fotók. Jobb lenne nem látni, de látni kell. Tudni, hogy mi történik egy Magyarországgal határos országban. Ukrajna az életéért küzd. Az ukrán emberek az életükért harcolnak. Riporterünk a mi szemünk és fülünk, aki az életét kockáztatta ezekért a képekért. Ahogy az életét kockáztatja minden ukrán katona, de a harcba küldött oroszok is. Ezek a képek a háborúról szólnak, miközben a békéért kiáltanak. Jobb lenne nem látni őket, de látni kell. Meg kell mutatnunk, mi történik . Слава Україні!

Ukrajna teljes körű orosz inváziójának kezdetével a luhanszki térségben egy pillanatra sem álltak le a harcok. Az ukrán hadsereg tartja a frontvonalat és visszaveri az ellenség támadását.
Az Ukrán Állami Határőrség szerint március 10-én az ellenséges gyalogság erős ellenállásba ütközött, és legalább tíz embert veszített . A határőrök más biztonsági erőkkel együtt továbbra is visszatartják az ellenség előrenyomulását Ukrajna földjén.


Anatolij Sztepanov kijevi dokumentumfilmes és fotós, aki 1994-ben szerzett elektronikai mérnöki diplomát a Kijevi Műszaki Egyetemen, majd 2004-ben elvégezte a Victor Maruscsenko fotóiskolát, azóta szabadúszó fotóriporterként dolgozik. Több nemzetközi ügynökséggel áll munkakapcsolatban, képei jelentek meg az alábbi folyóiratokban: National Geographic, Der Spiegel, Stern, Time. 2021-ben a Nemzetközi WARS fotópályázat konfliktusokkal kapcsolatos fotótörténetek-kategóriájának finalistája.

Anatolij 2014 óta tudósít az orosz-ukrán háborúról, jelenleg a luhanszki régióban tartózkodik, és fényképeken örökíti meg az eseményeket.

Ukrán tüzérek a harc szünetében
Az ukrán katonák az ellenség támadásának visszaverésére készülnek Luhanszk térségében
Az ukrán tüzérek lőnek az ellenségre Luhanszk térségében
Az ukrán tüzérek a tűz mellett melegednek egy tüzelőállásnál Luhanszk régióban
Ukrán ejtőernyősök által kilőtt orosz tank Luhanszk régióban
Egy sebesült katona evakuálása a luhanszki csata után

Ha biztosan látni szeretnéd a viszont.hu posztjait,

  1. akkor a Facebook oldalon a fej részben klikkelj a jobb oldali három pontra!
  2. Ekkor megjelenik egy legördülő menü, ahol a “Követési beállítások”-ra kell kattintani,
  3. itt pedig a “Kedvencek”-re, végül legalul a kék “Frissítés” gombra és ezzel kész!

Ezután a posztjaink a a hírfolyamodon feljebb fognak megjelenni és nem maradsz le róluk. Köszönjük, ha így teszel, ezzel nagyon sokat segítesz nekünk! Cserébe ígérjük, hogy a korábbiaknál is érdekesebb írásokkal fogsz találkozni! 

Mennyire tetszett Önnek ez a cikk?

Kattintson a csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 1 / 5. Szavazatok száma: 1

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a cikket.