Nem mondom, hogy túléled, de legalább szép is lehet -Horváth M. Judit képei

Fotó: Horváth M. Judit Képszerkesztő: Bielik István

Különleges képek, egy különleges embertől. Egy különleges emberről.

Nekem azért is nagyon megrázóak ezek a fotók, mert ismerem Juditot és tudom, hogy nála életvidámabb, kedélyesebb ember kevés (<1) van. Továbbmegyek. Ott voltam e fotókat bemutató kiállítás megnyitóján az Artphoto Galériában, és a nyomasztó képek ellenére kifejezetten jó hangulatú eseményre emlékszem. Valami olyasmi lengte át, hogy „Jaj Judit, te megint tréfálsz, csak bolondozol velünk…” Közben persze éreztük, hogy nem – de mégis, milyen jó volt hazudni magunknak! Miközben ezek a képek éppen a hazugságok leleplezéséről szólnak. Bonyolult. Ráadásul a nézők többsége nyilvánvalóan nem ismeri a szerzőt – hát nem mindegy akkor, hogy vidám vagy épp búskomor alkat? Csak a képek számítanak.

„HMJ-t, a képek tanúsága szerint, mostanában a halál, az eltűnés, a veszteség, a pusztulás esztétikája, és ezzel csak látszólagos ellentétben – „csalóka látszat!” – az élet harsányan érzéki jelenvalósága foglalkoztatja. Egy elgyötört fürdőpapucs szenvedéstörténete és a széthasadt paradicsom erotikája. A tőle megszokott bátorsággal, teoretikus program nélkül követi a saját kíváncsiságát. A mobilt jegyzetfüzetnek használja,  naplót ír, külső és belső képeket rögzítve.” –mondta Németh Gábor író a megnyitón. És milyen igaza volt.

„Horváth M. Judit ezzel a kiállítással megteremtette a tudatfolyamfényképezés kategóriáját, ezáltal új műfajt teremtett, egy olyan technikát, ahol érzéseit, gondolatait, mentális állapotát, tudatának ide-oda csapódó áramlását képeken, fotográfiákon ábrázolja, és ezeket egy nagy hömpölygő áradatban tárja elénk” – jellemezte a képeket az Artphoto Galéria vezetője, Borbély László.

Ha biztosan látni szeretnéd a viszont.hu posztjait,

  1. akkor a Facebook oldalon a fej részben klikkelj a jobb oldali három pontra!
  2. Ekkor megjelenik egy legördülő menü, ahol a “Követési beállítások”-ra kell kattintani,
  3. itt pedig a “Kedvencek”-re, végül legalul a kék “Frissítés” gombra és ezzel kész!

Ezután a posztjaink a a hírfolyamodon feljebb fognak megjelenni és nem maradsz le róluk. Köszönjük, ha így teszel, ezzel nagyon sokat segítesz nekünk! Cserébe ígérjük, hogy a korábbiaknál is érdekesebb írásokkal fogsz találkozni! 

Mennyire tetszett Önnek ez a cikk?

Kattintson a csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok száma: 2

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a cikket.