Sztálin – 80 = Fodor Tamás Kossuth-díja

Fodor Tamás 80 - meglepetésbuli

Dési János

Fodor Tamás nyolcvan. Ezt maga az érintett se nagyon akarja elhinni; de nincs mit tenni. Annyi. Mi is nehezen hisszük el, mert alig múlik el este, hogy ne szerepelne színházban, ne menne valahol egy rendezése, ne készülne egy új darabbal. Számos tisztelője egy meglepetésbulit szervezett neki III. Richárd, avagy Mejerhold rémálma című előadása utánra. Ebben a darabban eljátssza Sztálint, Mejerhold apját, anyját – volt még egy bébi szerepe is a műben, de azt átadta, mert hirtelen kicsit sok volt. Amúgy még több előadásban is dolgozik a Szkénében, a Stúdió K-ban pedig egy újat próbálnak: Szendrey Júliáról fog szólni a mű.

Kapott egy Kossuth-díjat is: jobbat, mint az igazi. Ugyanis ezt barátaitól, tisztelőitől kapta. Fodor Tamás egy tisztességes ember is, nemcsak nagy művész. Mostanában viszont a Kossuth-díjhoz ez a két szempont (tisztesség és tehetség) nem kimondottan feltétel. Sebaj, ez a Kossuth, az övé, igazán szépen csillog!

Szikszai Rémusz rendező így köszöntötte:

Na, mikor és ki mesél Fodor Tamás-anekdotákat?

A kitűnő esztéta, Radnóti Sándor pedig így – amikor a Kossuth-díj még titok volt.

És végül itt egy most készült szülinapi interjú, ahol az ünnepelt beszél művészetről, politikáról, sikerről, közönségről – és a végén még egy fantasztikus verset is elszaval nekünk.

Értesülj elsőként a Viszont.hu legfrissebb híreiről!

Ha biztosan látni szeretnéd a viszont.hu posztjait,

  1. akkor a Facebook oldalon a fej részben klikkelj a jobb oldali három pontra!
  2. Ekkor megjelenik egy legördülő menü, ahol a “Követési beállítások”-ra kell kattintani,
  3. itt pedig a “Kedvencek”-re, végül legalul a kék “Frissítés” gombra és ezzel kész!

Ezután a posztjaink a a hírfolyamodon feljebb fognak megjelenni és nem maradsz le róluk. Köszönjük, ha így teszel, ezzel nagyon sokat segítesz nekünk! Cserébe ígérjük, hogy a korábbiaknál is érdekesebb írásokkal fogsz találkozni! 

Mennyire tetszett Önnek ez a cikk?

Kattintson a csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a cikket.