Bukott kormányfők és bűzlő királyok – Heti Szemle

Kedves Olvasó, ez itt a Heti Szemle, a Viszont.hu hétvégente jelentkező cikkösszefoglalója.

Rekorder kormányfőkkel indítottuk a hetet, aminek apropóját Liz Truss 45 napos miniszterelnöksége adta. Noha Truss rövid hivatali ideje abszolút brit rekord, világszinten akad pár kormányfő, aki még ennél is rövidebb ideig bírta. Ado Birk észt politikus például 40 percig állt az országa élén. De Magyarország modernkori történelmében is találunk néhány negatív csúcstartót – írja Dávid Gyula hétfői cikkében.

Kedden két írással jelentkeztünk. Reggeli cikkünkben Popper Gábor az idősödés folyamatán elmélkedik. Ennek ürügyén végigpásztázza családja és rokonai öregedését, keresve bennük a pozitív dolgokat. Délután Cseresnyési László egy éppen aktuális téma kapcsán, a trágárság gyönyörűségéről ír. A cikk egyértelműen rávilágít arra, hogy az egyházak, mint a keresztény értékek legfőbb védelmezői, valójában soha nem foglaltak állást az obszcenitással kapcsolatban. Ebből adódóan rejtély, hogy mi késztette elhatárolódásra a keresztény iskola keresztény igazgatóját.

Filmes sorozatunkkal folytatódott a hét. Deutsch Andor ezúttal a Mostra, a világ legrégebbi filmfesztiváljának izgalmas és ellentmondásos történetét ismerteti. A fesztivál születése körül ugyanis maga Mussolini bábáskodott. Ez azonban nem riasztotta el a nagy filmsztárokat. Greta Garbotól Marlene Dietrichig, mindenki Velence aranyára vágyott.

Csütörtöki cikkünk témája a Balaton volt. Szarka Klára Hemző Károly ’70-es, ’80-as években készített fotóit mutatja be. A színes diafilmek halászokat, turistákat, zöldséges-gyümölcsös standokat, vitorlázni vágyókat, gyerekeket, öregeket, másszóval a balatoni hétköznapokat ábrázolják.

Hétvégi írásunk szerzője Bokor Gabriella a Napkirály bűzlő testéből fakadó kellemetlenségek egész sorát tárja elénk – igencsak érzékletesen. Ezek mellett arról is tudomást szerzünk, hogy miként tépték ki a hiú és becsvágyó XIV. Lajos összes fogát, hányszor jött rá a szapora, milyen férgek élősködtek a beleiben, valamint hogyan kezelték őfelsége végbélfekélyes ülepét.

Értesülj elsőként a Viszont.hu legfrissebb híreiről!

Ha biztosan látni szeretnéd a viszont.hu posztjait,

  1. akkor a Facebook oldalon a fej részben klikkelj a jobb oldali három pontra!
  2. Ekkor megjelenik egy legördülő menü, ahol a “Követési beállítások”-ra kell kattintani,
  3. itt pedig a “Kedvencek”-re, végül legalul a kék “Frissítés” gombra és ezzel kész!

Ezután a posztjaink a a hírfolyamodon feljebb fognak megjelenni és nem maradsz le róluk. Köszönjük, ha így teszel, ezzel nagyon sokat segítesz nekünk! Cserébe ígérjük, hogy a korábbiaknál is érdekesebb írásokkal fogsz találkozni! 

Mennyire tetszett Önnek ez a cikk?

Kattintson a csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a cikket.