Ez történt a héten – Heti Szemle

Kedves barátunk, ez itt a Heti Szemle, a Viszont.hu hétvégente jelentkező cikkajánlója.

Minden nő álma, milliók bálványa volt a Red Bull atyja, Dietrich Mateschitz. A pár hete elhunyt zárkózott, titokzatos és különc osztrák milliárdos életét ismerhetjük meg Szászi Júlia írásából. Hogyan gazdagodott meg „Didi”, miért kerülte a bulvársajtót, milyen extravagáns szenvedélyeknek hódolt – mi történt a különc agglegény egyetlen fiával és annak édesanyjával? Happy end vagy mégsem?

Walt Disneyről biztos nem az jut először eszünkbe, hogy ő is milliárdos volt – pedig de, még mennyire! Mickey egér rajzoló atyjának izgalmas élettörténetét Deutsch Andor meséli el. Tudtad, hogy több mint 600 film és 22 Oscar-díj fűződik a nevéhez és a kezéhez? Azonban neki még ez se volt elég: évtizedekig Mickey és Minnie hangját is ő szinkronizálta – tényleg megdolgozott azért a rongyos milliárd dollárért…

Végre nem kell sírni L. Ritók Nóra Peremtörténetén. Most egy olyan fiúról ír, aki mélyszegénységből indulva révbe ért. Elsőre úgy tűnt minden rendben lesz, de aztán mégsem. Olyan ügybe keveredett, ami miatt állom munkahelye, az Igazgyöngy alapítvány kénytelen volt megválni tőle. Mi történt ezután? Vajon jutott neki egy második esély?

Dmytro Krapyvenko Ukrajna egyik legismertebb újságírójaként beutazta a világot, valódi hatalmasságokkal készített interjúkat. 2022. február 24-től azonban minden megváltozott. Az addigi karrierjét feladva, a haza szolgálatába állt. A kényelmes szerkesztőséget lövészárokra, a tollat valódi fegyverre cserélte. De hogyan boldogul a fronton az egykori zsurnaliszta? Milyenek látja az ottani körülményeket? Marharita tudósítása a frontról.

Egy kiugrott barát és egy megszökött apáca? Minden pikáns történet tökéletes alapanyaga – gondolhatja joggal az olvasó. 1525. július 13-án Wittenbergben is sokan gondolhatták ezt, amikor Katharina von Bora és Luther Márton kimondták a boldogító igent. Vajon az ő szerelmi kapcsolatuk mögött is csak ez a kopottas pajzán sztori húzódott? Mörk Leonóra kiváló írásából kiderül.

A judaizmus szerint a nehéz helyzetekben a tórához kell és érdemes fordulni. Ezt tette a 15. század egyik leghíresebb rabbija, Isaac Abravanel, aki származása miatt folyton menekült, mígnem Velencében nyugalomra lelt. Úgy tűnik, hogy Abravanel tóra tanulmányozása évszázadokra biztosította a családja jószerencséjét. Egyik leszármazottja ugyanis Brazília legsikeresebb médiavállalkozója és celebritása lett. Még az elnöki székért is versenybe szállt. Hogy kiről van szó pontosan, azt Mester Sándor mondja el nekünk.

Értesülj a Viszont.hu legfrissebb híreiről!

Ha biztosan látni szeretnéd a viszont.hu posztjait,

  1. akkor a Facebook oldalon a fej részben klikkelj a jobb oldali három pontra!
  2. Ekkor megjelenik egy legördülő menü, ahol a “Követési beállítások”-ra kell kattintani,
  3. itt pedig a “Kedvencek”-re, végül legalul a kék “Frissítés” gombra és ezzel kész!

Ezután a posztjaink a a hírfolyamodon feljebb fognak megjelenni és nem maradsz le róluk. Köszönjük, ha így teszel, ezzel nagyon sokat segítesz nekünk! Cserébe ígérjük, hogy a korábbiaknál is érdekesebb írásokkal fogsz találkozni! 

Mennyire tetszett Önnek ez a cikk?

Kattintson a csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a cikket.