Esni fog és jönnek a fagyok. Ázni-fázni jobb vagy olvasni? Na ugye !…

Viszont.hu – minden nap jó! Különösen ezekben a borús, unalmas, korán sötétedő novemberi napokban. Ha esetleg megengedheted magadnak hogy fűts odahaza, akkor a szalonban ülj közel a márványkandallóhoz, és a tűz ropogása mellett pezsgőzve vagy szivarozva a viszont.hu-n olvasd végig, hogy hogyan kerékpározta körbe egy fiatal, három gyerekes anyuka elsőként, 15 hónap alatt a Földet! Ha Te is kedvet kapnál rá (nem feltétlenül a háromgyermekes anyukaságra, bár annál aligha van jobb dolog a világon), ha ránk hallgatsz, ilyen időben Afrika felé indulsz. Azt a kontinenst állítólag még nem érte utol a rezsicsökkentés-csökkentés.

Ha tovább kerekeznél Indiáig, (jó, jó, mondjuk ehhez vízibicikli is kellene, de ezt most hagyjuk…) akkor akár Popper Péterrel vagy legalább egy avatárjával is összefuthatsz. Kérd meg, hogy meséljen Neked is arról, hogy a Halál, miért volt olyan meglepett, amikor a kertben találkoztak!

Abban biztosak vagyunk, hogy nem tudtad, hogy az első Oscar-díjat kis híján egy kutyának adták volna. Végül a filmvilág urai magukba néztek, észhez tértek és más lett az első arany szobrocska kitüntetettje. Hogy miért nem ugrik be mindenkinek azonnal a neve? Mert a történet kínos, szomorú véget ért, amikor 1945-ben színészünk azt kiabálta, hogy „Ne lőjenek! Oscar-díjas színész vagyok!” De miért is félt attól egy Oscar-díjas színész 1945-ben, hogy lelövik? Annyit elárulunk, hogy szavai meghallgatásra leltek, viszont ő valamit nagyon elpuskázott az életében.

Az igazat megvallva sosem hittem volna, hogy a nagyszüleinken kívül mi is találkozni fogunk hiperinflációval vagy ársapkával: utóbbi a közgazdászok szerint csak egy lépésnyire van a jegyrendszertől. Az üzemanyagnál még naná, hogy örültem, a csirke farhátnál inkább kínosan nevettem. Az üres kristálycukros polcok elképesztettek. A tojásnál pedig azt mondtam, hogy ilyen nincs, hiszen pár hónapja még azt hallottuk, hogy hazánk gazdasága „kanyarban előz mindenkit!” Igaz, ettől vezetés közben a hideg futkosott a hátamon, utálom a közúti hazardírozást. De a krumpli, az már tényleg betett – tudtam, hogy ha nem akarok később poszttraumás ársapkastresszben szenvedni, akkor ezt a történetet ki kell írni magunkból. Mert ráadásul mi is a krumpli!? A világ legsikeresebb migránsa! Aki nem hiszi, nálunk utánajárhat – mert a viszont.hu minden nap jó! Ha van rajta ársapka, azért, ha pedig nincs, akkor azért.

Milyen elbűvölő és titokzatos tud lenni az éjszakai égbolt, a milliárd csillag s egy hirtelen fellobbanó, élesen világító fénycsík! Talán így néztek 1919-ben Tapolcán is néhányan egy pisztolyból kilőtt világítórakétára. A kevésbé álmodozóknak és jobban értesülteknek azonban az éjszakai világosság azt jelentette, hogy megkezdődhet a rablás és fosztogatás, aminek keretében két embert meglincseltek, két másikat pedig súlyosan megsebesítettek. Aznap éjjel még kilenc vagy tíz zsidót a szomszédos Diszelen is meggyilkoltak, egy keresztény tanítót pedig félholtra vertek – magára vessen, miért nézett ki olyan zsidósnak?! Az erőszakoskodások további leírásától megkíméljük a kedves olvasót, aki biztos lehet benne, hogy Horthy Miklós alatt a törvényes rend Tapolcán is helyreállt. A lakosok békésen kivárták 1944-et, amikor is jó ideje dédelgetett problémájuk egy messzire induló vonat vagonjaiban hosszabb távon is nyugvópontra került. És akkor most mi mit tegyünk, például Tapolcán vagy a Balaton-felvidéken?

Értesülj a Viszont.hu legfrissebb híreiről!

Ha biztosan látni szeretnéd a viszont.hu posztjait,

  1. akkor a Facebook oldalon a fej részben klikkelj a jobb oldali három pontra!
  2. Ekkor megjelenik egy legördülő menü, ahol a “Követési beállítások”-ra kell kattintani,
  3. itt pedig a “Kedvencek”-re, végül legalul a kék “Frissítés” gombra és ezzel kész!

Ezután a posztjaink a a hírfolyamodon feljebb fognak megjelenni és nem maradsz le róluk. Köszönjük, ha így teszel, ezzel nagyon sokat segítesz nekünk! Cserébe ígérjük, hogy a korábbiaknál is érdekesebb írásokkal fogsz találkozni! 

Mennyire tetszett Önnek ez a cikk?

Kattintson a csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a cikket.