Karácsony – Hétvégi Menedék

Az ünnepek is elmúlnak, mint minden – mondanánk, ha melankolikusak lennénk. De miért lennénk melankolikusak épp most, amikor örülni is lehet, és érezni, hogy mi valahol nagyon szerencsések vagyunk? Mihez képest?! Egyetlen perc kell hozzá és L Ritók Nóra karácsonyi képeiből megértjük.


A karácsonyi ponty épp úgy kötelező része az ünnepnek, mint a bejgli. A hagyományok fontosak, de olykor változtathatunk is rajtuk. Kácsor Zsolttól megtudhatjuk, hogy hogyan lehet érdekesebb a ponty – pontosabban: a dorozsmai molnárponty – ami állítólag világkarriert befutott étel. Kinek köszönhetjük és hogyan kell elkészíteni? Mi köze Dorozsmához? Csak pontyból finom? Itt most minden kiderül!


Ha pedig bejgli: volt már olyan, hogy egy picit túlméreteztük? Velünk már előfordult. Ám ha az utolsó rúd enyhén megszáradna, akkor se essünk kétségbe: Csigó Zita nagyszerű bejgli-kármentő tanácsokat ad, a végén még azt is bevallhatjuk, hogy így talán sokkal finomabb…


Noha az ünnep gyakran a kívánatosnál hangsúlyosabban szól a nagy evésekről, azért túl is léphetünk ezen. Biztosak vagyunk benne, hogy Önnek is voltak régi bakelitlemezei! Ha pedig a könyvespolc mélyén valahol még meg is maradtak, sőt, a lemezjátszó is beüzemelhető, akkor Ön ma legalább annyira divatos és irigyelt lehet, mint az a srác volt, aki a régi házibulira eredeti Elvis Presley-korongot hozott a rock-and-rollhoz. Adamik Zsolt bebizonyítja Önnek, hogy újra buli a bakelit – kábítsa el vele gyermekét, unokáját és emlékezzen arra, hogy régen minden jobb volt…


Mégse sikerült rokkendrollal leadni az ünnepeken felszedett néhány dekát? Akkor is van megoldás: együnk szezonálisat! A téli zöldségek egyáltalán nem unalmasak. Csigó Zita többféle elkészítési módról ír: cikkében visszatérő motívum a sütőben sütés, vagy serpenyőben, wokban pirítás, mert így jóval intenzívebb, karakteresebb a zöldségek íze. Egy fontos szabályt tartsunk be: a tepsire vagy sütőtálba csak egy rétegben kerüljenek a sütni való zöldségek, ha ugyanis ömlesztjük, oda a külső roppanós réteg! És még egy dolog: a sütés lehet a főzés kezdete is. Valamennyi zöldségkrémleves szintet lép, ha a főszereplőt először megsütjük, majd utána készítünk belőle hagymával, fűszerekkel, tejszínnel levest.


Azért közben pihenjünk is egy kicsit és nézzünk felejthetetlen filmeket! Íme néhányamit az ünnepet követően nem szabad kihagyni!


Addig azonban örömteli, szép napokat, boldog ünnepeket és minden jót kívánunk Önnek és családjának!

A viszont.hu csapata

Értesülj a Viszont.hu legfrissebb híreiről!

Ha biztosan látni szeretnéd a viszont.hu posztjait,

1. akkor a Facebook oldalon a fej részben klikkelj a jobb oldali három pontra!

2. Ekkor megjelenik egy legördülő menü, ahol a “Követési beállítások”-ra kell kattintani,

3. itt pedig a “Kedvencek”-re, végül legalul a kék “Frissítés” gombra és ezzel kész!

Ezután a posztjaink a hírfolyamodon feljebb fognak megjelenni és nem maradsz le róluk. Köszönjük, ha így teszel, ezzel nagyon sokat segítesz nekünk! Cserébe ígérjük, hogy a korábbiaknál is érdekesebb írásokkal fogsz találkozni! 

Mennyire tetszett Önnek ez a cikk?

Kattintson a csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a cikket.